fbpx

Milyen feszültségoldó eljárásokkal érheti el a nyugalmi állapotot?

Itt vagy:-, BMS, Egészség, Masszázs, Stressz, Tanulmány-Milyen feszültségoldó eljárásokkal érheti el a nyugalmi állapotot?

Milyen feszültségoldó eljárásokkal érheti el a nyugalmi állapotot?

„A feszültségcsökkenés egy specifikus testi folyamat, amely az „aktiválás-deaktiválás“ kontinuumon alapszik és egy fiktív nyugalmi állapot elérésére igyekszik.“ (Entspannungsverfahren 2009). Nem egy különleges, hanem természetes, biológiai jelenségről van szó, amelyet az emberek a magatartásukkal idéznek elő. Neurobiológiai síkon a feszültségoldó reakciók biológiai jellemzőkre vezethetők vissza, ezek szekvenciáinak összehangolásával illetve a különféle eljárások összhangba hozásával létrejöhet a feszültségcsökkenés (Entspannungsverfahren 2009).

„A feszültségoldó eljárások magukba foglalják a különböző tradíciókkal, technikákkal és célkitűzésekkel rendelkező módszereket. Minden eljárás célja a feszültségoldási reakció előhívása, amely az emberi szervezet pszichofiziológiai változásaival írható le.” (Wittchen és Hoyer 2011).

Klinikai értelemben ezek az eljárások a következő főbb csoportokra oszthatók:
• hipnózis
• autogén tréning (AT)
• meditáció
• progresszív izomoldás (PMR)
• imaginatív eljárások
• biofeedback

A kiváltott feszültségoldó reakció csökkenti a szimpathoadrenerg készenléti állapotot és modulálja a központi idegrendszert.
(Entspannungsverfahren 2009). Más szóval a cél a szervezet vegetatív átállítása.

Ez a szimpatikus idegrendszer aktivitásának csökkentésével, és ezzel egyidejűleg a paraszimpatikus idegrendszeri aktivitásnövekedéssel érhető el. A különféle eljárások nem egyesíthetők egy homogén csoportba, minden eljárásnak individuális karaktere van. Ezáltal minden eljárás a pszichoszomatikus folyamatok három szintjét befolyásolja, különböző módon, ezek a testi, a magatartást érintő és az érzelmi síkok. A feszültségoldó eljárások csak folyamatos alkalmazás esetén érik el céljukat, amikor a rövid távú változás hosszú távú effektussá válik. (Wittchen und Hoyer 2011). Ha az egyénnek sikerül valamely eljárást alkalmazni, mindennapjaiba integrálni, és a megtanult technikát adott szituációban előhívni, akkor megtörténik a deszenzibilizáció és a külső hatások könnyebben elháríthatók.

A tartós feszültség leküzdésére szolgáló egyszerűen hozzáférhető eszköz lehet egy különleges fejlesztésű, az agyhullámok audiostimulációjával összekötött masszázsfotel. A Casada speciális fejlesztésű feszültségoldó programja, a braintronics rendszer javítja a munkavállalók általános közérzetét, és hatékony a népbetegségnek számító hátfájás és stressz ellen. Az előnye abban áll, hogy saját igények szerinti, a szakmai kereteket figyelembe vevő, rövid időn belüli kikapcsolódást tud biztosítani.

Braintronics masszázsrendszerek
Írta: | 2018-10-17T07:39:23+00:00 2018. okt|Kategóriák: Általános, BMS, Egészség, Masszázs, Stressz, Tanulmány|Tags: , |0 Hozzászólás

Hozzászólás írása