fbpx

Braintronics a mindennapi stressz ellen

Itt vagy:-, BMS, Tanulmány-Braintronics a mindennapi stressz ellen

Braintronics a mindennapi stressz ellen

A binaurális rezgés az agyi aktivitás interakciója, amely közvetlenül az emberi agyban játszódik le. Akkor jön létre, ha két különböző frekvenciájú hangot egymástól izoláltan, egy fejhallgatón keresztül lejátszanak az alacsony frekvenciájú spektrumban.

Ha fennáll minimum 10 Hz frekvenciakülönbség, interferencia lép fel az agyban és a fülben binaurális hanggá alakul. A binaurális stimuláción keresztül a frekvenciák különbségét érzékelni lehet ebben az alacsony frekvenciájú spektrumban. A hallószervek nem érzékelik az eltérő rezgéseket és az agyban létrejön a két hang interferenciája. A binaurális rezgéseket kivételes akusztikus folyamatként is definiálják, amelyek különböznek a zenétől vagy más környezeti zajoktól. A „brainwave entrainment“ fogalom alatt minimum két ritmusciklus szinkronizációját értik.

“Az Entrainment az a folyamat, amely során két különböző periódusú, együttható oszcilláló rendszer, ha egymástól függetlenül működtek, ugyanazt a periódust veszik át. A két oszcillátor pedig szinkronba kerül. “

Az Entrainment az elektromos agyi impulzusok megváltozott reakciójára utal, amely során a spontán EEG külső ingereket, mint pl. hang, fény, tapsolás, követve alkalmazkodik, és átveszi azok ritmusát. Ebben az esetben az agyban kiváltott kortikális reakcióról beszélünk, minden külső ingerre adott olyan válaszról, amelyet tudatosan vagy nem tudatosan elő lehet idézni (Casada International GmbH 2016).

Ebből alakul ki az agy frekvenciakövető reakciója.
Az elektromos agyhullámokat Hertzben mérik és következtetni lehet belőlük az egyén adott kedélyállapotára. (Zhuang et al. 2009). Az audiovizuális stimuláció apparatív eljárásának célja a mentális állapotok befolyásolása, legvégsőként pedig a test és lélek regenerációja.

A Braintronics rendszeres alkalmazásával lehetővé válik az elektromos agyi aktivitás célzott megváltoztatása, és ezáltal a fiziológiai folyamatok kontrollja. Ha az emberi agy folyamatos tréning után egyszer más hozzászokott a ritmikus és/vagy szenzorikus stimulációhoz, úgy egy idő után lehetséges ezt az izgalmi állapotot az agyban külső hatás nélkül kiváltani.

A binaurális agyhullám stimuláció Coping stratégiaként alkalmazható és az érintettek mindennapi szituációkban is előhívhatják, hasznos eszköz a mindennapi stressz ellen, segíti a regenerációt és serkenti a kreativitást. Célzott tréning segítségével tehát bizonyos kedélyállapotok előállíthatók, amelyben az EEG bizonyos frekvenciái kiváltódnak. A braintronics rendszeres használata elősegíti a személyre szabott regeneráció gyors beindulását, amely a megváltozott, binaurális ütemek segítségével kiváltott, elektromos agyi aktivitás által jön létre és lazítja a feszült, letapadt izomcsoportokat.

Braintronics masszázsrendszerek
Írta: | 2018-10-25T06:43:24+00:00 2018. okt|Kategóriák: Általános, BMS, Tanulmány|Tags: , |0 Hozzászólás

Hozzászólás írása