fbpx

KILENCEDIK NAP. A stresszhatások csökkentek.

Itt vagy:-, Kovács Tiborné Marcsi-KILENCEDIK NAP. A stresszhatások csökkentek.

KILENCEDIK NAP. A stresszhatások csökkentek.

Nagyon várom a „találkozást” az ALPHASONIC II. masszázsfotelemmel.
A reggeli vagy (és) az esti rutin részévé vált a BRAINTRONICCS masszázsrendszer használata. Most úgy érzem, hogy nagyon hiányozna, ha nem tudnám beiktatni a napi teendőim közé a 21 perces relaxációt, meditációt és a masszázst.
A relaxáció ellazulás. Ide soroljuk mindazokat a módszereket, amelyek alkalmazásával testi gyakorlatok útján lelki megnyugvást, kiegyensúlyozott közérzetet, az idegrendszer és a szervezet egészséges működését érhetjük el. A relaxáció valójában nem más, mint a mai ember számára nélkülözhetetlen pszichoszomatikus egészségvédő eljárást.
Mára már érzem, hogy a gyakori relaxált állapot jótékony változásokat hoz létre a szervezetemben.

Kipihentebb vagyok, hiszen végig alszom az éjszakákat.
Mindenki náthás a környezetemben, én mintha ellenállóbb lennék a fertőzésekkel szemben.
A stresszhatások csökkentek.
Segít a szellemi frissesség megőrzésében és picit talán éberebb is vagyok…

A hétköznapi, éber, tudatos állapotunkban a bal agyféltekei funkcióink dominálnak, ekkor hétköznapi működésmódban vagyunk. A jobb agyféltekénk ősibb, gyermekibb, közvetlen kapcsolatban áll a testünkkel. Relaxáció során őt tudjuk aktivizálni és együttműködésre kérni: segítsen nekünk felfedezni önmagunk – számunkra is rejtett bugyrait.
Relaxációval elérhetjük a vegetatív idegrendszerrel való kommunikációt, a vegetatív (akaratunktól függetlenül működő) idegrendszer pedig szoros kapcsolatban áll a jobb agyféltekei szabályozással.

Ezért a jobb agyfélteke „nyelvén” – képi és szimbolikus nyelven – lehet megtanulni a szervezettel „társalogni”

A mélyrelaxáció része az izomok, a test ellazítása. Csökken a szorongás, csökken a szervezetben a stresszhormonok szintje, valamint a pulzus, a vérnyomás és a koleszterinszint is. A végtagokban fokozódik a hajszálerek vérellátása, az emésztési folyamatok aktívabbá válnak.

Kovács Tiborné Marcsi

Írta: | 2018-11-07T08:04:09+00:00 2018. nov|Kategóriák: Kovács Tiborné Marcsi, Kovács Tiborné Marcsi|Tags: |0 Hozzászólás

Hozzászólás írása