fbpx

14. NAP. Minőségi változást hozott az életemben.

Itt vagy:-, Kovács Tiborné Marcsi-14. NAP. Minőségi változást hozott az életemben.

14. NAP. Minőségi változást hozott az életemben.

Ma már a 14. napon is túl vagyok és biztosan állíthatom, hogy a Braintronics masszázsrendszer napi használata minőségi változást hozott az életemben.
Sokkal nyugodtabb vagyok, kiegyensúlyozottabb minden napom. Az alvászavar ismeretlen fogalom lett a számomra. Kipihenten ébredek minden reggel, lényegesen kevesebb alvással. Energikus vagyok, nem törnek rám fáradt hullámok napközben, nem alszom el egy film nézés során, tudok olvasni este anélkül, hogy kiesne a könyv a kezemből.

A masszázs idegrendszeri nyugtató hatását elsősorban a kifejtett nyomás és az érintési inger váltja ki.
Ebben az esetben a bór a gyógyító energiák közvetítője, mivel felületén számtalan idegvégződés (receptor) található, amelyek érzékelik az ingereket, és az idegpályákon keresztül eljuttatják az agyhoz. Agyunk feldolgozza a kapott impulzusokat, majd továbbítja azokat a többi testrészhez.

Az alkalmazott fogások jellegétől és erősségétől függően a masszázs tehát serkentheti vagy megnyugtathatja ezeket az idegvégződéseket. Ily módon még a stressztől, idegességtől és belső feszültségtől túlterhelt idegrendszer is megnyugszik, és “normál üzemmódra” kapcsol.

„A feszültségcsökkenés egy specifikus testi folyamat, amely az „aktiválás-deaktiválás“ kontinuumon alapszik és egy fiktív nyugalmi állapot elérésére igyekszik.“ (Entspannungsverfahren 2009).

Nem egy különleges, hanem természetes, biológiai jelenségről van szó, amelyet az emberek a magatartásukkal idéznek elő. Neurobiológiai síkon a feszültségoldó reakciók biológiai jellemzőkre vezethetők vissza, ezek szekvenciáinak összehangolásával illetve a különféle eljárások összhangba hozásával létrejöhet a feszültségcsökkenés (Entspannungsverfahren 2009).

„A feszültségoldó eljárások magukba foglalják a különböző tradíciókkal, technikákkal és célkitűzésekkel rendelkező módszereket. Minden eljárás célja a feszültségoldási reakció előhívása, amely az emberi szervezet pszichofiziológiai változásaival írható le.” (Wittchen és Hoyer 2011) Klinikai értelemben ezek az eljárások a következő főbb csoportokra oszthatók:
· hipnózis
· autogén tréning (AT)
· meditáció
· progresszív izomoldás (PMR)
· imaginatív eljárások
· biofeedback

A kiváltott feszültségoldó reakció csökkenti a szimpathoadrenerg készenléti állapotot és modulálja a központi idegrendszert. (Entspannungsverfahren 2009)

Kovács Tiborné Marcsi

Írta: | 2018-11-09T07:03:04+00:00 2018. nov|Kategóriák: Kovács Tiborné Marcsi, Kovács Tiborné Marcsi|Tags: |0 Hozzászólás

Hozzászólás írása