fbpx

16. NAP. Többen megkérdőjelezték a BRAINTRONICS hatékonyságát.

Itt vagy:-, Kovács Tiborné Marcsi-16. NAP. Többen megkérdőjelezték a BRAINTRONICS hatékonyságát.

16. NAP. Többen megkérdőjelezték a BRAINTRONICS hatékonyságát.

A környezetemben többen megkérdőjelezték a BRAINTRONICS masszázsrendszer hatékonyságát.
Sokszor elhangzott, hogy ugyanazt az eredményt lehet elérni azzal is, ha egy „sima” masszázsprogramot lefuttatunk és közben relaxációs zenét, vagy vezetett meditációt hallgatunk. Ezt én most határozottan megcáfolom.
Elindítottam az ALPHASONIC II. relaxációs automata programját és közben hallgattam egy olyan halk, finom relaxációs zenét amit a masszőrök is igen gyakran alkalmaznak. Nem volt rossz, de sajnos vagy a masszázsra figyeltem, vagy a zenére.
Kicsit ellazultam ugyan, de nem volt benne elengedés, befelé fordulás, tehát nem volt ott az „ÉN”.
Vártam 2 órát, majd újból elhelyezkedtem a fotelembe, az applikációból kiválasztottam a tavasz ébredését….és láss csodát a jól ismert állapotba kerültem.
Voltam „alfába”, volt pihenés (talán aludtam is), volt regeneráció, és volt frissen ébredés. A masszázs másodpercre összehangolva a hanganyaggal, olyan hanganyaggal, ami nem engedi egy pillanatra sem, hogy elkalandozzanak a gondolataim. Negatív irányba meg főleg nem.

Igen ez az, amit az én BRAINTRONICS masszázsrendszeremmel el lehet érni 21 perc alatt.

„A BRAINTRONICS lényege, hogy fejhallgatón keresztül a két fülbe két különböző hangot juttatunk, melyek frekvenciája csak kicsit különbözik egymástól. Például, a jobb fülbe 100 Hz-et, a bal fülbe 107 Hz-et küldünk. Az ember ekkor természetesen hallja a két hangot magát, de ezen kívül, az agya — a két félteke együttműködésével — “összerakja” a két hangfrekvencia különbségét is: a hallókéregben létrejön egy 7 Hz es pulzálás, melyet az ember tudatosan nem hall ugyan, de a hatása egy idő után fokozatosan jelentkezik, amint a többi agyterület kezdi átvenni azt.”

Az audio-agyhullám-hangolásnak megvan az a csodás előnye, hogy eme speciális hangimpulzusokat zenébe is bele lehet ágyazni, s így olyan élményt kapunk, melyben a speciális hatás és a zenei élmény összeadódnak egymással.
Az audio agyhullám-hangolásnak sokféle módja van, egy hangzóanyagban ugyanis sokféle hangtechnikai eljárással lehet olyan impulzussorozatot kialakítani, amelyet az agy hajlamos „átvenni”. Ezek közül messze a legnépszerűbb az úgynevezett “binaurális” technika, amely az utóbbi évtizedekben olyan nagy teret nyert, hogy sokak számára már egyet jelent magával az agyhullám-hangolással — mintha csak ez az egy módszer létezne rá.”

„A feszültségoldó eljárások valódi hatásának méréséhez mindenekelőtt azok a módszerek alkalmasak, amelyek az agy szerkezetét és működését analizálják, valamint a központi idegrendszeri folyamatokat az alkalmazás előtt, közben és után vizsgálják. (Wittchen és Hoyer 2011”)

Kovács Tiborné Marcsi

Írta: | 2018-11-12T07:18:02+00:00 2018. nov|Kategóriák: Kovács Tiborné Marcsi, Kovács Tiborné Marcsi|Tags: |0 Hozzászólás

Hozzászólás írása