fbpx
Betöltés folyamatban ...
  • A masszázs

    A testnek, a szellemnek és a léleknek

A MASSZÁZSRÓL 2019-03-26T07:24:12+00:00

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. Története egyidős az ember történetével. Amikor valamilyen külső vagy belső inger hatására megfájdul valamink, ösztönösen odakapunk, nyomkodni, dörzsölni, simogatni kezdjük. A masszázs különböző formáit évezredeken át alkalmazták gyógyításra, vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. Az évezredek során a különböző technikák sokat fejlődtek és elkülönültek. Az általános relaxáció a masszázs alatt csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot. Az izomzat ellazul, az általános mozgás javul és a fáradt izmok revitalizálódnak. Amikor a masszázst hőkezelésekkel kombinálják, például infravörös vagy kövekkel (például jáde) az alkalmazás pozitív hatása fokozódik. A közvetlen fizikai hatásokon kívül a masszázs lelki hatással is van a szervezetre.

A BRAINTRONICS® technikája

A BMS masszázsrendszer automatizált, programozott masszázs. Élettanilag mérhető relaxációt eredményez. Olyan ellenőrzött vizsgálatokat végeztünk, amelyekben irodában dolgozó munkavállalók több héten át próbálhatták ki a BMS masszázsrendszert. A teszt vizsgálatok végén kiderült, hogy milyen pozitív hatások jelentkeztek a relaxációban, legfőbbképp jelentősen csökkent a stressz. A munkavállalók számos lehetőség közül választhatták ki a napi rutinjukhoz és hangulatukhoz leginkább illő programot.

A masszázs hatása

A masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, csökken a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás, ami hatással van az idegrendszerre is. Élénkül a nyirokkeringés, aminek fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés. Ez elősegíti a kiválasztást és a méregtelenítést, ezáltal a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A fokozódó vérbőség hatására friss, oxigéndús vér áramlik a szövetekbe, így az anyagcsere felgyorsul. Nem utolsó sorban erősíti a test immunrendszerét, lerövidíti a kimerültség és megerőltetés utáni regenerációs fázist, és segíti az egészséges alvást.

Tudja-e, hogy miért alkalmaznak a masszőrök különböző fogásokat?
Az erős gyúrófogások alkalmazása serkentő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A nyugtató hatású fogások a test elernyedését, pihenését segítik elő. Masszázzsal az izomzat teljesítőképessége nő, az izomfáradtság csökken, vagy megszűnik. A masszázs ideje alatt részben tehermentesíthetjük a szív munkáját. A masszázs hosszú távú hatása közismert a szervekre, szervrendszerekre.

A rendszeres masszázzsal a betegségek kialakulása megelőzhető, és sok, már meglévő betegség gyógyításában is kiváló eredmények érhetőek el. A gyógymasszázs mellett az idők folyamán több speciális masszázsfajta is kialakult, mint például a sportmasszázs. Néhány dolog azonban valamennyiben közös: pihentetnek, segítenek megtartani a rugalmasságunkat és mindez teljesítményünk növekedéséhez vezet. Nem csodáról van szó, hiszen minden masszázs egyben a bőr jobb vérellátottságát is eredményezi. Ezzel együtt automatikusan a tápanyag- és oxigénellátás is javul, amelytől a bőr aktiválódik és feszessé válik. Ezáltal növekszik az ellenállóképesség és javul a kórokozók szervezetbe jutása elleni védekező funkció.

Másrészről a masszázs reflektórikus hatású a vegetatív idegrendszerre, amely minden létfontosságú testfunkciót irányít. A zseniális mechanizmus által a test regeneráló erőinek hatása fokozódik, amelytől életerőnk megnő. A rendszeres masszázs a fentiek mellett megszünteti az állandó, többnyire intenzíven fellépő izomfeszültséget, amely leggyakrabban a háton és a tarkón, valamint a végtagokon jelentkezik. Sajnos tény, hogy az emberek több, mint a fele állandó, vagy alkalmi hátfájásban szenved, sőt, minden második embernek komoly mozgásszervi problémái vannak.
Ugye, hogy elgondolkodtató?