fbpx
Betöltés folyamatban ...
  • A stressz

    Nehezen tudunk szünetet tartani.

A STRESSZ 2019-03-26T07:42:23+00:00

Mi az a stressz

A komplexebbé váló, teljesítmény alapú társadalmunkban egyre gyorsabban jutunk el a fizikai és szellemi határainkig.

ROHANÁS ÉS STRESSZ HATÁROZZA MEG A HÉTKÖZNAPJAINKAT.

Az állandó változás korunk jellemzője. Mindig ugrásra készen vagyunk – rohanás és stressz határozza meg mindennapi életünket. A stressz okozta egészségügyi problémák rohamosan gyarapodnak és szinte igazi járvánnyá alakultak. Az emberek pszichikai betegségekben szenvednek, amelyeknek súlyos következményei vannak a munkára. A mentális bántalmak a fő oka az egyre több betegszabadságnak és ugyanakkor kihívás a munkáltató és a társadalom számára. 

A stressz és a feszültség okai többszörösen megtalálhatók a magánéletünkben, de az első számú stressztényező a munkában a jövedelmezőségre tett fokozott hangsúly, valamint az állandó rendelkezésre állás.

A túlhajszolt dolgozók nem csak nem egészségesek, de bizonytalanabbak is és kevésbé motiváltak a munkában. Ez a tény gyengíti a vállalat versenyképességét és összességében csökkenti a termelékenységet. Az Ön alkalmazottai biztosítják a versenyelőnyt. Az erős és hatékony munkaerő meghatározó bármilyen cég túléléséhez.

Ha viszont az elegendő pihenés, a test és az elme állandó készenlétben van, akkor az akut stresszből krónikus stressz lesz.
Úgy gondoljuk, hogy ahányféle stressz van, annyi különböző eszköz létezik a stressz leküzdésére – és nekünk van rá megoldásunk!

A munkavállalók felének segítségre van szüksége a stressz kezelésében.

STRESSZ A MUNKAHELYEN

A legtöbb ember számára a munka és az állandó rendelkezésre állás az első számú stressztényező. Nehezen tudunk szünetet tartani, és megakadályozni a stresszreakciót. Szinte már lehetetlen elkerülni a munkahelyi stresszt, teljesen megváltoztatta az életmódunkat.

A Braintronics rendszer két különböző problémamegoldás egyedülálló kombinációja.
A pihenés, ellazulás és stresszkezelés során kiemelkedően hatékony
a jó közérzet és az egészség megőrzésében.

Egy cég üzleti sikere a mai versenyben a folyamatos teljesítményű és egészséges dolgozókon alapul.
A DAK Psychoreport 2015 szerint a munkavállalók betegnapjainak száma rohamosan növekszik.

A piacon egyedülálló szinkronizált audiostimulációval rendelkezünk, ami 20 percen belül egy intenzív ellazulást eredményez,
így ez egy lényegesen hatékonyabb lehetőség a szervezetünket pihentetni és hosszú távon a stresszel szemben ellenállóvá tenni.

KRÓNIKUS STRESSZ – HORMONOK EGYENSÚLYHIÁNYA

A krónikus stressz a szervezet reakciója a fizikai és mentális megterhelésre. Míg az úgynevezett akut stressz csak pár percig,
esetleg néhány óráig tart, a stressz hosszú távú, tartós igénybevétel révén krónikussá válhat.
A hormonok és egyéb ingerületátvivő anyagok finomra hangolt koncentrációja már nincsen egyensúlyban.

A Carnegie Mellon University stressz és betegség közötti kapcsolatot kutató tanulmánya szerint, a krónikus
stressz negatívan befolyásolja a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét.
A stressz hormonok folyamatos kibocsátása az egész szervezetünket kibillenti az egyensúlyból.
A fő kockázatot ebben az esetben kifejezetten a kortizol hormon állandó felszabadulása jelenti.

A STRESSZ HATÁSA A VÉREREKRE

Normál vérerek

AMIKOR ELHATALMASODIK A STRESSZ

A mentális stressz háti, nyaki és gerinc bántalmakat okozhat, melyek a munkaképtelenség leggyakoribb okai, derül ki egy friss munkavállalói felmérésből, melyben az elmúlt 12 hónapban jelentkező fájdalmairól kérdezték őket.

A nyaki és a váll területén jelentkező fájdalmakat sokkal több nő (63,5%), mint férfi (39,7%) nevezte meg. A hát alsó részén jelentkező fájdalmakat (derékfájdalmakat) a nők 51,4%-a és a férfiak 44,0%-a adta meg.


Vérerek (arteriolák)

SZELLEMI MUNKA KÖVETELMÉNYEI

Sok munkavállalót érint a multitasking, a jelentős határidő- és teljesítménykényszer, valamint a zavarok, ill. megszakítások a munkavégzés során. Az ebből adódó tartós stressz a mentális lehangoltság egyik legjelentősebb tényezője.

A felmérés azt mutatja, hogy évente átlagosan a munkavállalók 33,3%-a szenved mentális bántalmaktól.