fbpx
AZ AGY 2019-03-26T07:45:04+00:00

A kutatók megállapították, hogy az agyhullámok sokat mutatnak meg egy személyről, mert nem csak az általános lelkiállapotot tükrözik, hanem ösztönözhetik is egy személy mentális állapotának megváltoztatását. Ez óriási segítséget jelenthet a mentális egészségi problémák kezelésében.

Az agyi hullámminták megfigyelésével a béta-hullámok megnövekedését találták például a szorongó embereknél. Ezzel ellentétben az ADD / ADHD-vel rendelkezők hajlamosak lassú alfa / theta agyhullámok túltermelésére.

Minden gondolat, benyomás és minden fázis a nap folyamán különböző impulzusokat generál az agyban. A tudomány általában négy frekvenciatartományt különböztet meg: BETA, ALPHA, THETA és DELTA.

BETA //  Béta Az agyhullámok a 14-30 Hz frekvenciatartományban találhatók, melynek jellemzője a magas koncentráció és a mentális aktivitás. Ebben az állapotban a nap nagy részét töltjük, ébren vagyunk, koncentrálunk, gondolkodunk és dolgozunk.

ALFA //  A legismertebb az Alpha agyhullámok tartománya, amelyek a tudatos és mégis mélyen nyugodt állapotban jelennek meg. Az alfa az alvás és ébrenlét állapotának egy közbenső fázisa a 7-14 Hz-es frekvenciatartományban. Ebben az állapotban a tudatalatti elméje nagyon érzékeny a tananyag tartalomra – vagyis a superlearning optimális állapotára.

THÉTA // Théta állapotot, ahol az agytevékenység lelassul és már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. A théta állapot gazdag képeket, inspirációt, és rég elfelejtett emlékeket hoz elő és megnöveli a fogékonyságot. Ez már a mély meditáció állapota, az “áramlás” érzése, amikor az az érzésünk támadhat, hogy a testünk kiterjed a bőrünkön kívülre. A Théta a tudatalatti küszöbe, fontos része a viselkedés megváltoztató programoknak. Használják drog- és alkoholszenvedély kezelésére is. Ideális szuper-tanuláshoz, az elme átprogramozásához, álomra való emlékezésre és önhipnózishoz.

DELTA // A delta agyhullámok az alsó frekvenciatartományban 0,5-3 Hz között vannak, ez az agyhullámok tudattalan területe. Ezek az agyhullámok az álom nélküli mély alvási fázisban fordulnak elő. Nagyon fontosak az immunrendszer működéséhez, és gyakran értékes növekedési hormonokat szabadítanak fel.

AZ AGY – ELEKTROMOS SZERVE

Az emberi agy elvben egy komplex gép – számtalan idegsejtből áll. Az idegsejtek a szinapszisokon keresztül kapcsolódnak össze, hatalmas neurális hálózatot kialakítva az agyunkban. Elektrokémiai impulzusokkal kommunikálnak egymással, amelyek 1 és 40 Hz közötti frekvenciájú elektromágneses mezőt hoznak létre. Ezeknek az impulzusoknak a teljességét, a hullámformák mintázatát, tehát az agyhullámot a grafika ábrázolja.